Go Back
פאי תפוחים

פאי תפוחים טעים ופריך

עוגה סופר קלה להכנה שהיא בגדר החובה לכל בשלן מתחיל או מנוסה.
ציון 4.54 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

תבנית בקוטר 24

המצרכים

לבסיס:

  • ½1 חבילות חמאה (150 גרם )
  • 2 כוסות קמח
  • כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • מלח (קורט )
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה ( M)

למלית:

  • 6 תפוחים (ירוקים - גרני סמית')
  • 1 כף מיץ לימון
  • 4 כפות סוכר
  • ¼ חבילה חמאה (25 גרם )
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כף פודינג וניל
  • 1 כף מים
  • ½ כפית קינמון (לפי הטעם)
  • כוס אגוזי מלך (קצוצים מעט גס)
  • 1 כף סוכר דמררה

אופן ההכנה

להכנת הבסיס:

  • לקערה נעביר את החמאה, סוכר, סוכר וניל, מלח, קמח ואבקת אפייה, ונעבד אותם יחד עד לקבלת תערובת פירורית. לבסוף נוסיף גם גרידת לימון וביצה ונעבד רק עד איחוד החומרים.
  • נחלק את הבצק לשני כדורים - מ-⅔ הבצק כדור אחד גדול, וכדור קטן מהשליש הנותר. נשטח ונעטוף בניילון נצמד ונכניס למקפיא למשך 15 דקות.

להכנת המלית:

  • נקלף את התפוחים ונחצה אותם ונוציא את הליבה. לאחר מכן פורסים דק לרבעי טבעות, ויוצקים מעל מיץ לימון ולערבב.
  • במחבת נמיס את הסוכר עד לקבלת צבע ענברי בהיר ואז נוסיף לו את החמאה ונערבב. נוסיף את התפוחים על אש בינונית ונקרמל תוך כדי ערבוב למשך 15 דקות.
  • נערבב פודינג וניל בכף מים, ונוסיף למחבת יחד עם הקינמון. נערבב כדקה ואז נכבה את האש ונצנן.

המשך הכנה:

  • כעת נוציא את הכדור בצק הגדול מהמקפיא ונרדד אותו לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. נרפד את התבנית ומסירים עודפי בצק. נחורר בתחתית עם מזלג ונכניס למקפיא למשך 15 דקות.
  • לאחר מכן נוציא מהמקפיא ונפזר באופן אחיד את מלית התפוחים ואז אגוזי מלך.
  • את הבצק הקטן מגררים מעל המלית ומפזרים סוכר דמררה.
  • שמים לאפייה על חום 180 מעלות כ-25 דקות. אפשר לפדר באבקת סוכר לאחר אפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.