עוגה סופר קלה להכנה שהיא בגדר החובה לכל בשלן מתחיל או מנוסה.
ציון 4.54 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב
ציוד
תבנית בקוטר 24
המצרכים
לבסיס:
½1חבילותחמאה(150 גרם )
2כוסות קמח
⅓כוס סוכר
1שקיתסוכר וניל(10 גרם)
מלח(קורט )
½כפית אבקת אפייה
1כפית גרידת לימון
1ביצה( M)
למלית:
6תפוחים (ירוקים - גרני סמית')
1כף מיץ לימון
4כפות סוכר
¼חבילהחמאה(25 גרם )
1שקיתסוכר וניל(10 גרם)
1כף פודינג וניל
1כף מים
½כפית קינמון(לפי הטעם)
⅓כוס אגוזי מלך(קצוצים מעט גס)
1כף סוכר דמררה
אופן ההכנה
להכנת הבסיס:
לקערה נעביר את החמאה, סוכר, סוכר וניל, מלח, קמח ואבקת אפייה, ונעבד אותם יחד עד לקבלת תערובת פירורית. לבסוף נוסיף גם גרידת לימון וביצה ונעבד רק עד איחוד החומרים.
נחלק את הבצק לשני כדורים - מ-⅔ הבצק כדור אחד גדול, וכדור קטן מהשליש הנותר. נשטח ונעטוף בניילון נצמד ונכניס למקפיא למשך 15 דקות.
להכנת המלית:
נקלף את התפוחים ונחצה אותם ונוציא את הליבה. לאחר מכן פורסים דק לרבעי טבעות, ויוצקים מעל מיץ לימון ולערבב.
במחבת נמיס את הסוכר עד לקבלת צבע ענברי בהיר ואז נוסיף לו את החמאה ונערבב. נוסיף את התפוחים על אש בינונית ונקרמל תוך כדי ערבוב למשך 15 דקות.
נערבב פודינג וניל בכף מים, ונוסיף למחבת יחד עם הקינמון. נערבב כדקה ואז נכבה את האש ונצנן.
המשך הכנה:
כעת נוציא את הכדור בצק הגדול מהמקפיא ונרדד אותו לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. נרפד את התבנית ומסירים עודפי בצק. נחורר בתחתית עם מזלג ונכניס למקפיא למשך 15 דקות.
לאחר מכן נוציא מהמקפיא ונפזר באופן אחיד את מלית התפוחים ואז אגוזי מלך.
את הבצק הקטן מגררים מעל המלית ומפזרים סוכר דמררה.
שמים לאפייה על חום 180 מעלות כ-25 דקות. אפשר לפדר באבקת סוכר לאחר אפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.