Go Back
עוגת תפוחים ללא מיקסר

עוגת תפוחים ללא מיקסר

קלה ועסיסית!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית מרובעת חד פעמית בינונית משומנת.
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ ק"ג תפוחי עץ ירוקים - גרנד סמית (בערך 2 וחצי תפוחים גדולים)
  • 1 כפית קינמון
  • 1 ½ כוסות סוכר חום בהיר - דמררה
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 2 כפות שומשום
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 אבקת אפיה
  • ½ כוס קורנפלור
  • גרידת קליפה מלימון אחד (חובה)
  • 4 ביצים לארג
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • ¼ כוס יין מתוק
  • 1 כפית תמצית וניל (מקורמיק)

אופן ההכנה

  • מתחילים קודם בחימום תנור ל-160 מעלות חצי שעה לפני הכנסת העוגה לתנור.
  • מקלפים את התפוחים ומנקים מהליבה, חוצים, ופורסים דק.
  • מערבבים ישר עם מיץ הלימון, רבע כוס סוכר חום, וכפית קינמון.
  • בקערית נוספת מערבבים את האגוזים, שומשום, רבע כוס סוכר. זה הציפוי העליון
  • מערבב בקערה אחרת את החומרים יבשים - קמח, קורנפלור, אבקת אפיה, וגרידת לימון.
  • בקערה נוספת מכינים את הבלילה - מערבבים במטרפה ידנית את הביצים, שמן, כוס סוכר, יין, ותמצית וניל, עד שמקבלים בלילה אחידה. אליה מוסיפים לסירוגין את קערת היבשים (עם הקמח), וחצי כוס מים. עד קבלת בלילה אחידה.
  • לתבנית שופכים חצי מהבלילה, עליה מפזרים את התפוחים והסוכר,ו מעל שופכים את מחצית הבלילה שנותרה. מיישרים בעדינות ומכניסים לאפייה של 10 דקות.
  • אחרי 10 דקות, מפזרים את חומרי הציפוי (אגוזים, סוכר, שומשום) וממשיכים לאפות עד שקיסם יוצא יבש (עוד 30-40 דקות בערך)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.