Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
קציצות דגים ברוטב אדום משגע
קציצות דגים עשירות במיוחד, מזינות וטעימות שקל להכין וכיף לאכול!
ציון
4.25
על ידי
8
דירוגים
כמות
1
קילו
זמן הכנה:
30
minutes
mins
באדיבות:
מירי אבוחצירה
ציוד
קוצץ חשמלי
קערה גדולה
מחבט לטיגון
סיר גדול
המצרכים
להכנת הקציצות
▢
1
קילו
דגים טחונים לפי הטעם
(אפשרי בקלה/פילה/טונה/ נסיכה)
▢
2
בצלים
▢
4
שיני
שום
▢
1
גזר
▢
1
פלפל אדום
(חריף)
▢
½
צרור
פטרוזיליה
▢
½
צרור
כוסברה
▢
½
כוס
פרורי קמח מצה
▢
1
ביצה
▢
מעט
שמן
▢
1
קורט
מלח +פלפל שחור/לבן
▢
1
קורט
כמון
▢
1
קורט
תבלין לקציצות
▢
מעט
כורכום
להכנת הרוטב
▢
10
שיני
שום
▢
5
עגבניות
(מקולפות וקצוצות)
▢
1
גמבה
(רצועות)
▢
5-6
פלפלים חריפים
▢
5-6
יחידות
פלפל חריף שטה יבש
▢
מעט
שמן
▢
1
פחית
עגבניות מרוסקות
▢
1
קורט
מלח פלפל שחור כורכום כמון פפריקה
(מכל אחד)
▢
מעט
לימון כבוש
(לפי הטעם)
אופן ההכנה
הכנת הקציצות
בקוצץ חשמלי קוצצת כל דבר מהירקות בנפרד. (ירקות ששמים בקציצות)
מוסיפים את הביצה ומעט שמן ומתבלים ב מלח, פלפל שחור/לבן, כמון, תבלין לקציצות ומעט כורכום.
אם יש צורך להוסיף מעט מים.
לערבב הכל יחד ליצור קציצות ולטגן במעט שמן משני הצדדים.
הכנת הרוטב
מתחילים לקלות /לטגן על להבה בינונית את כל הירקות בשמן.
לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים והתבלינים ומערביבים.
אם יש צורך להוסיף מעט מים. ולבשל את הרוטב כ 20 דקות
להוסיף לסיר את הקציצות ולימון כבוש לפי הטעם ולבשל עוד 20 דקות.
הערות וטיפים
אפשרי להוסיף גרגירי חומוס לרוטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.