Go Back
לחמניות מתוקות במילוי קצפת

סופגניות אפויות במילוי קצפת

לחמניות איטלקיות ריחניות מבצק בריוש שיוצאות אוורירית ורכות.
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: מירב דהן

ציוד

סיר קטן
תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

ללחמניות:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כוסות מים
  • חמאה רכה (130 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים טריים
  • 3 יחידות ביצים ( L)
  • 1 כפית מלח
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • ½ כפית תמצית וניל

לציפוי:

  • אבקת סוכר (100 גרם )
  • 1 חלבון
  • מיץ לימון (כמה טיפות )

לקרם:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)

אופן ההכנה

בצק:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה נשים את הקמח ונוסיף לו בהדרגת את המים תוך כדי לישה. נמשיך בערבוב של כל החומרים עד שמקבלים בצק.
  • נוסיף את השמרים ואז נוסיף את הסוכר, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון, ונמשיך ללוש.
  • כשהבצק כבר מתחיל להתאחד, נוסיף את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת לחלוטין. אחרי זאת מוסיפים את המלח וללוש עד שמקבלים בצק אחיד ונוזלי.
  • נכסה את הקערה בניילון נצמד ונתפיח במקרר במשך 12 שעות לפחות.
  • נוציא את הבצק מהמקרר ונעביר למשטח מקומח היטב. ללוש את הבצק ולעבד אותו לצורת כדור.
  • נחלק את הבצק לכדורים קטנים של 70 גרם כל אחד, ונניח בתבנית עם נייר אפיה במרווחים. נכסה ונתפיח כמעט עד להכפלת הנפח.
  • אחרי זאת מכניסים לתנור על 190 מעלות עד הזהבה.

לציפוי:

  • נכניס את כל מרכיבי הציפוי לסיר קטן ובישול על אש נמוכה. נערבב בלי הפסקה עד שנוצר קצף בהיר.
  • כשהלחמניות התקררו, נטבול צד אחד העליון בציפוי ומניחים להתקרר.

לקרם:

  • בינתיים מקציפים את ה-2 שמנת מתוקה ללא סוכר וללא תוספות, לקצף יציב.
  • חותכים את הלחמניה לא עד הסוף וממלאים בקרם, מיישרים את הקרם שיהיה חלק.
  • מפזרים אבקת סוכר מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.