Go Back
+ servings
פחזניות נפלאות במילוי קרם מפנק

פחזניות נפלאות במילוי קרם מפנק

פחזניות פריכות ויפהפיות שכמותן עוד לא טעמתם!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
כמות 8 פחזניות
סוג: קינוחים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס: כוס חד פעמי חמה / 240 מ"ל

המצרכים

לבצק:

  • 1 כוס חלב (או מים)
  • 3 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • ¼ כפית מלח
  • 100 גרם חמאה (או מחמאה)
  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים L

לקרם:

  • 2 שמנת מתוקה (או צמחית)
  • 1 כוס חלב (לפרווה 3/4 כוס חלב סויה.)
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל

לפיזור:

  • אבקת סוכר או גנאש שוקולד.

אופן ההכנה

  • לבצק שמים את החומרים חוץ מהקמח וביצים על האש עד שהכל נמס. אחרי זאת מורידים מהאש ומוסיפים כוס קמח ומחזירים לאש ומערבבים בכף עץ עד שזה הופך לכדור בצק שנפרד מהדפנות. לוקח בערך דקה או שתיים
  • מורידים מהאש ושמים בקערת מיקסר ומפעילין דקה לפחות כך שהבצק מתקרר (חשוב). אחרי זאת מוסיפים 4 ביצים כל פעם ביצה, את הביצה הרביעית טורפים ובודקים אם צריך להוסיף מוסיפים בהדרגה.
  • שמים בשק זילוף עם צנטר כוכב גדול ומזלפים על נייר אפייה את הצורה הרצויה עם מעט מרווחים
  • מפזרים שקדים פרוסים ומהדקים מעט עם האצבע.
  • אופים בחום 180 מעלות למשך 25-30 דקות. לאחר מכן מכבים את התנור ופותחים את הדלת לחצי. משאירים את הפחזניות להתקרר בתנור, ואז חותכים באמצע לא עד הסוף וממלאים בקרם. לא לפתוח תנור בזמן אפייה.
  • להכנת הקרם נקציף את החומרים לקצף יציב.
  • מפזרים מעל אבקת סוכר או גנאש שוקולד. אפשר גם עם קרם מבושל +שמנת מתוקה.

הערות וטיפים

  • כמות: 8 פחזניות גדולות עם חור כמו בתמונה ו-10 פחזניות רגילות עגולות
  • טעים מאוד גם עם קרם מבושל +שמנת מתוקה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.