Go Back
עוגת גבינה פירורים מדהימה

עוגת גבינה פירורים מדהימה

מושלמת לשבת!
ציון 4 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

תבנית קפיצית רגילה קוטר 24 / תבנית פאי עמוקה קוטר 24

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • ½ שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 יחידה ביצה L

למלית הגבינות:

  • 750 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 שקית גבינת טוב טעם (אריזת ניילון 250 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 יחידות ביצים L
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (גדושות )
  • 1 כף קמח תופח (כף גדושה (אפשר גם קמח רגיל))

אופן ההכנה

  • את מצרכי הבצק נעביר לקערה (מלבד הביצה וגרידת לימון), ונעבד יחד עד שמקלבים תערובת פירורית. לבסוף נוסיף גם את הביצה וגרידת לימון ונעבד רק עד איחוד החומרים.
  • נחלק את הבצק לשני כדורים, אחד גדול (מ-⅔ הבצק) ואחד קטן (מ-⅓ הבצק). נשטח ונעטוף בניילון נצמד ונכניס למקפיא למשך 15 דקות.
  • נוציא את כדור הבצק הגדול (בינתיים משאירים הקטן במקפיא) ונרדד אותו לעלה בקוטר 24 (גודל התבנית)
  • נשמן את התבנית ונרפד בבצק שרידדנו. מהדקים מעט (אפשר להרים את הבצק כס"מ גובה גם בדפנות).נכניס בינתיים למקפיא.
  • נערבב את חומרים המלית יחד לתערובת חלקה, וניצוק אותם על הבצק שבתבנית וניישר.
  • לוקחים את הבצק הקטו ומפוררים ומגררים אותו מעל המלית.
  • שמים לאפייה בחום 170 מעלות בתוכנית אפייה רגילה, או תוכנית אפייה טורבו על 150 מעלות, למשך 50 דקות בערך (תלוי בתנור).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.