Go Back
סבייה תימנית (סבאייה)

סבייה תימנית

מאפה מסורתי טעים ברמות!
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית: תבנית עגולה 28/30 או תבנית מרובעת בינונית

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • 200 גרם חמאה / מרגרינה

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הקמח עם הסוכר, שמרים, אבקת אפייה, ו-3 כוסות מים בערך. ללוש ביחד עד לאיחוד החומרים.
  • אחרי לישה מוסיפים כף מלח וממשיכים ללוש עד שהבצק מאוחד ללא חתיכות אבל דביק. אפשר להרטיב את היד מדי פעם בזמן הלישה. אם צריך מוסיפים מים שיהיה דביק. אפשר גם ללוש במיקסר.
  • מכסים במגבת מעל ומחכים עשר דקות. לאחר מכן מרטיבים את היד וללוש שוב למשך 2 דקות, הבצק כבר יהיה יותר חלק. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים כל עשר דקות.
  • מכינים נייר אפייה משומן טיפה, וביד משומנת מכינים 35 כדורי בצק (30 גרם כל כדור - גודל ביצה S), ומניחים על נייר האפייה.
  • משטחים את הכדורים טיפה במעיכה עם כריות האצבעות, ואז מלטפים אותם טיפה עם יד משומנת, ואז שמים ניילון נצמד מעליהם שלא יתייבשו. נותנים מנוחה של שעתיים.
  • במיקרו ממיסים את החמאה, ומשמנים בה את התבנית ודפנותיה.
  • לוקחים גדור בצק ומניחים על התבנית, משטחים אותו ומתחילים למתוח אותו עד ידי הרמה מהאמצע לכיוון הצדדים בכמה פעמים עד שהבצק דק ושקוף ומכסה את כל התבנית. אין בעיה אם נקרע כי עושים עוד שכבות מעליו, אז לא להיבהל.
  • מטפטפים מהחמאה המומסת ובטפיות עם היד מורחים את החמאה על כל הבצק.
  • לוקחים כדור שני ומשטחים על הבצק ומותחים שוב. וכך ממשיכים עם כל הכדורים, כך שאחרי כל כדור ששיטחנו נמרח מהחמאה.
  • בכדור האחרון שמותחים, מורחים חלמון עם כפית מים על הבצק עם מברשת.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למדף שני מלמטה.
  • אפשר לחלק ל-2 תבניות כך שבכל תבנית יש 17 שכבות בערך

הערות וטיפים

  1. במקום שלושים וחמש שכבות בצק..חילקנו לשתי תבניות ועשינו שבע עשרה שכבות בערך כל תבנית.
  2. חובה למתוח את הבצק לשקיפות (חשוב מאוד) מכיוון שכמה שיותר דק יותר טעים.. אם קורה וזה נקרע אז לא נורא.
  3. המתכון ממש לא קשה להכנה (אולי קצת עמידה לפתיחת בצק, אבל כל אחד יכול).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.