Go Back

עוגת ביסקוויטים פירמידה

עם צורה מיוחדת וטעם מענג
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: שירלי ממן

המצרכים

  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כוסות חלב
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 5 כפות סוכר
  • 1 גביע קטן גבינה לבנה 5%
  • ביסקוויטים

לציפוי השוקולד:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 שוקולד מריר (אפשר גם חלב)
  • ½ כפית נס קפה
  • 1 כפית דבש

אופן ההכנה

  • מקציפים את השמנת מתוקה, כוס אחת של חלב, פודינג, סוכר, וגבינה יחדיו למשך 2 דקות לקרם יציב.
  • שמים בצלחת את כוס החלב הנותרת וטובלים ביסקוויטים טבילה קצרה.
  • מסדרים 3 ביסקוויטים  לרוחב ועוד 8 לאורך. ומורחים כמחצית מהקרם על הביסקוויטים.
  • לאחר מכן מסדרים עוד שכבה של ביסקוויטים, כאשר השורה האמצעית מסדרים את הביסקוויטים לרוחב, ובשני השורות הקיצוניות מסדרים את הביסקוויטים לאורך. כמו בתמונה.
  • בעזרת כף מניחים ערימות קטנות של שארית הקרם לאורך הטור האמצעי.
  • משחילים יד אחת מתחת לטור הימני ויד שנייה מתחת לטור השמאלי ומדביקים לפירמידה.
  • מנקים שאריות קרם וסוגרים את הנייר חזרה ומקפיאים כשעה להתייצבות, ואז מוציאים מהמקפיא.
  • עוברים להכנת ציפוי השוקולד -  ממיסים את החומרים חוץ מהדבש במיקרו לקרם. אפשר גם לזגזג שוקולד לבן ושמנת מתוקה מעל.
  • מוציאים ומוסיפים כפית דבש ומערבבים היטב, ואז מוזגים את הקרם מעל לעוגה. כל השוקולד שנשפך אוספים עם נייר הכסף חזרה לעוגה.
  • מחזירים למקרר להתייצבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.