Go Back
מתכון למרק אפונה

מרק אפונה קפואה משגע ומנחם

מתכון מרק אפונה קפואה. מתכון קל למרק עשיר, מזין מאוד וטעים.
ציון 4.41 על ידי 35 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
באדיבות: שילת לוי

ציוד

סיר למרק
בלנדר ידני או כלי למעיכה

המצרכים

  • 1 בצל (גדול קצוץ )
  • 2 גזרים (מגורדים)
  • 3 שיני שום (כתושות)
  • 4 כוסות אפונה (משקית קפואה)
  • 1 חבילת פטרוזיליה (קצוצה)
  • 6 כוסות מים (רותחים)

לתיבול המרק

  • 2 כפות אבקת מרק
  • 1 כף כמון
  • 1 כף כורכום
  • 1 מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • נטגן בצל עם קצת שמן עד שמזהיב קלות.
  • נוסיף את הגזר והשום ונערבב. לאחר כמה דקות, מוסיפים את האפונה והפטרוזיליה ומתבלים.
  • נוסיף את המים הרותחים, מערבבים ואז מכסים.
  • נבשל על אש נמוכה כעשרים דקות. מערבבים מידי פעם.
  • נטחן את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים כשלוש דקות נוספות.

הערות וטיפים

במקום הבלנדר ניתן למעוך ידנית עד לקבלת מרקם סמיך אחיד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.