Go Back
פלחי תפוחי אדמה בתנור

פלחי תפוחי אדמה בתנור

קריספיים וזהובים עם רוטב מופלא!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

  • 4 תפוחי אדמה שטופים (הזן האדום, אפשר עם או בלי קליפה)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס מים
  • ¼ כוס שמן זית (משתמשים בקצת פחות)
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 1 כף עשבי תיבול יבש (פטרוזיליה / כוסברה / טימין / שמיר וכו')
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1 כף מיונז

אופן ההכנה

  • לוקחים את תפוחי האדמה וחותכים לחצי, כל חצי חותכים ל-3 חלקים מהצד הארוך.
  • מרתיחים סיר מים עם כפית כורכום וכפית מלח ומכניסים אליו את תפוחי האדמה. מבשלים למשך 10 דקות.
  • מעבירים למסננת ומחכים לקירור.
  • מחממים תנור ל-210 מעלות.
  • בקערה מערבבים טוב את שאר החומרים יחד
  • טובלים כל תפוח אדמה ולדאוג שיהיה מהרוטב עליו.
  • מניחים בתבנית עם נייר אפייה, ואופים מדף שני מלמטה על 2 פסים. אופים עד שמקבלים צבע יפה והכל מבעבע בצדדים. הופכים מדי פעם בעדינות.
  • אפשר להשאיר עוד קצת להשחמה וקריספיות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.