Go Back
+ servings
רוזלך נוטלה

רוזלך נוטלה מרשים בטעם נהדר

רוזלך נוטלה מפנק, שמכינים בקלות מבצק ללא תוספת סוכר ועם שמן זית!
ציון 4.37 על ידי 19 דירוגים
כמות 40 רוזלכים קטנים
זמן הכנה: 20 minutes

ציוד

כוס מדידה של חד פעמי קר
מיקסר (לא חובה)
תבנית מרופדת בנייר אפייה

המצרכים

  • 6 כוסות קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים (פושרים)
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • 1 קופסת נוטלה (למריחה)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר (אפשר גם בידיים) נשים קמח ושמרים, נערבל ונוסיף בהדרגה מים פושרים.
  • לאחר מכן נוסיף את השמן זית.
  • כשהבצק מתאחד נוסיף את המלח ונלוש לפחות 10 דק. נתפיח עד הכפלה בכמות.
  • נחלק את הבצק ל4 כדורים ונתפיח עוד 15 דק.
  • נרדד כל כדור למלבן נמרח נוטלה ונגלגל דק.
  • נחתוך לרוזלך שווים נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה (250 מעלות) למשך 7 דק.
  • נוציא, נחכה שיתקרר ונפזר אבקת סוכר

הערות וטיפים

  • המיקסר לא חובה! למי שאין יש אפשרות לעבוד וללוש עם הידיים לתוצאות זהות.
  • גם ממרח הנוטלה אינו חובה, לפי הטעם אפשר למרוח ממרחים שונים כגון לוטוס וכו'..
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.