Go Back
טילוני בצק עלים וניל

טילוני בצק עלים

עם קרם פודינג וניל מפנק!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: מירב לירון גילבוע

המצרכים

לבצק:

  • 12 יחידות קונוס מתכת
  • 1 חבילת בצק עלים מרודד קפוא מופשר לילה במקרר

לקרם וניל מהיר:

  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 140 מ״ל חלב
  • 60 גרם סוכר
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל

לציפוי לפני האפייה:

  • 1 ביצה טרופה
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • קודם מחממים מראש תנור על 180 מעלות
  • מתחילים בפרישת בצק העלים על משטח עבודה ואז נחתוך אותו לרצועות ברוחב 2 ס”מ (קצת יותר רחב ממה שרוצים בסוף, כי במהלך הליפוף הרצועות נמתחות והופכות צרות וארוכות יותר).
  • נלפף כל רצועה על קונוס, החל מהשפיץ לכיוון החור. כשנגיע לסוף הרצועה נצרף לה רצועת בצק חדשה בצביטה. הליפוף של הרצועה סביב הגביע צריך להיות חופף מעט, כך שבכל סיבוב הבצק יעלה קצת על הבצק מהסיבוב הקודם.
  • נבריש את הטילונים בביצה טרופה ונגלגל בסוכר.
  • נאפה למשך 25-30 דקות בערך, עד שהטילונים נהיים שחומים. לאחר מכן נוציא מהתנור ונשאיר אותו פועל בחום של 150 מעלות.
  • נפריד את טילוני הבצק מגביעי הקונוס, החלק הפנימי יהיה עדיין לא אפוי לכן נחזיר את טילוני הבצק לתנור ל-10 דקות, עד שהחלק הפנימי כבר לא בצקי.
  • עוברים להכנת הקרם - במיקסר נקציף את כל החומרים עד שמקבלים קרם יציב.
  • נצנן לגמרי לפני שנמלא בקרם עם צנטר משונן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.