מערבבים את המצרכים היבשים ביחד ודואגים שהשמרים לא יגעו במלח - מנפים את הקמח ואז את השמרים ומערבבים, ואז מוסיפים את הסוכר והסוכר וניל ומערבבים, לבסוף מוסיפים את המלח.
מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים לאט למשך 3 דקות בערך.
אחרי זאת מעלים את המהירות לעוד 2-3 דקות עד שהבצק יהיה אחיד וחלד (הוא לא צריך לצאת דביק).
נותנים לבצק מנוחה של שעה, ואז מורידים נפח ונותנים עוד התפחה של בערך חצי שעה.
נגזור קוביות מנייר אפייה ונניח אותם על מגבת.
נרדד את הבצק בערך לעובי 2 סנטימטר, נקרוץ עיגולים יפים (אפשר להיעזר בקמח שיהיה יותר נוח)
נניח את העיגולים על נייר אפייה ונותנים להם לתפוח, חשוב בזמן התפיחה לכסות אותם בבד דק שלא יתייבשו ולא יפריע לתפיחה.
מחממים שמן בסיר שיהיה שמן עמוק, לחום של 160 מעלות. (שמן חם לא רותח). מטגנים את הסופגניות לאט לאט יחד עם נייר האפייה, כל צד בערך דקה בשמן ואז הופכים לעוד חצי דקה בערך.
מקשטים באבקת סוכר.