Go Back
עוגת תפוזים

עוגת תפוזים בחושה וקלה

ב-5 דקות בלבד!
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

תבנית: אינגליש קייק גדולה

המצרכים

  • 2 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס סוכר לבן או חום
  • ¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי (אפשר גם מבקבוק)
  • 1 ½ כוסות קמח תופח
  • 1 שקית סוכר וניל / כפית תמצית וניל (לא חובה)

אופן ההכנה

  • לטרוף בקערה גדולה את הביצים יחד עם השמן, סוכר, וניל ומיץ תפוזים לבלילה אחידה.
  • לאחר מכן נוסיף את הקמח ונטרוף רק עד שהקמח נטמע ולא יותר.
  • נשמן את התבנית שלנו ולצקת את בלילת העוגה לתוכה.
  • שמים לאפייה בתנור חם על 180 מעלות למשך 35 דקות.
  • נוציא מהתנור ונצנן לטמפרטורת החדר.
  • נפרוס, נקשט באבקת סוכר, ומגישים.

הערות וטיפים

טיפים וטריקים להצלחה
  • מאפינס תפוזים - אם רוצים להכין עוגות תפוזים בתבניות אישיות (מאפינס), יש לצקת את הבלילה לתבנית שקעים משומנת כ-3/4 גובה השקע ולאפות רק כ-25 דקות.
  • עוגת מיץ - המתכון יכול לשמש להכנת כל עוגת מיץ הדרים לבחירתכם (לימון, קלמנטינה ועוד..)
  • שדרוג עם קוקוס - ניתן לשדרג את בבלילת העוגה 1/4 כוס קוקוס, יש להפחית 1/4 כוס קמח.
  • עם סולת - יש להוסיף לבלילת העוגה 1/4 כוס סולת ולהפחית 1/4 כוס קמח.
  • עם שוקולד - יש להוסיף לבלילת העוגה 1/4 כוס שבבי שוקולד צ'יפס או לזלף על העוגה שוקולד מומס.
  • פחות סוכר - יש להמיר חצי מכמות הסוכר לתחליף סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.