Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
עוגת תפוזים בחושה וקלה
ב-5 דקות בלבד!
ציון
4
על ידי
2
דירוגים
באדיבות:
עינת חנניה
ציוד
תבנית: אינגליש קייק גדולה
המצרכים
▢
2
ביצים
▢
½
כוס שמן
▢
½
כוס סוכר לבן או חום
▢
¾
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
(אפשר גם מבקבוק)
▢
1 ½
כוסות קמח תופח
▢
1
שקית סוכר וניל / כפית תמצית וניל
(לא חובה)
אופן ההכנה
לטרוף בקערה גדולה את הביצים יחד עם השמן, סוכר, וניל ומיץ תפוזים לבלילה אחידה.
לאחר מכן נוסיף את הקמח ונטרוף רק עד שהקמח נטמע ולא יותר.
נשמן את התבנית שלנו ולצקת את בלילת העוגה לתוכה.
שמים לאפייה בתנור חם על 180 מעלות למשך 35 דקות.
נוציא מהתנור ונצנן לטמפרטורת החדר.
נפרוס, נקשט באבקת סוכר, ומגישים.
הערות וטיפים
טיפים וטריקים להצלחה
מאפינס תפוזים - אם רוצים להכין עוגות תפוזים בתבניות אישיות (מאפינס), יש לצקת את הבלילה לתבנית שקעים משומנת כ-3/4 גובה השקע ולאפות רק כ-25 דקות.
עוגת מיץ - המתכון יכול לשמש להכנת כל עוגת מיץ הדרים לבחירתכם (לימון, קלמנטינה ועוד..)
שדרוג עם קוקוס - ניתן לשדרג את בבלילת העוגה 1/4 כוס קוקוס, יש להפחית 1/4 כוס קמח.
עם סולת - יש להוסיף לבלילת העוגה 1/4 כוס סולת ולהפחית 1/4 כוס קמח.
עם שוקולד - יש להוסיף לבלילת העוגה 1/4 כוס שבבי שוקולד צ'יפס או לזלף על העוגה שוקולד מומס.
פחות סוכר - יש להמיר חצי מכמות הסוכר לתחליף סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.