נטרוף בקערה גדולה את השמרים היטב עם הבירה והסוכר.
נותנים תסיסה של עשר דקות, ואז נוסיף את הביצים והשמן ונטרוף שוב.
אחרי זאת נוסיף את הקמח, מלח, ומים, ונתחיל ללוש היטב.
נוסיף את הערק ושמים בתנועות מעגליים לבצק דליל מאוד. (אפשר לעבור עם מיקסר מוט לקבלת בצק חלק ללא גושים).
נכסה את הקערה בשקית ונתפיח לארבעים דקות. אחרי ההתפחה נלוש שוב בצורת מעגלים ואז שוב נכסה וניתן התפחה של חצי שעה.
אחרי זאת, שוב פעם נלוש היטב את הבצק ונניח את הקערה סמוך לאזור הטיגון.
בינתיים נחמם סיר שטוח עם ליטר שמן ונכין עוד קערה קטנה עם שמן לטבילת הידיים.
כשהשמן חם, נטבול את הידיים בשמן ונקרוץ חתיכת בצק, ליצור טבעת ולהניח בזהירות בסיר
לקרוץ עוד חתיכת בצק ולהניח בסיר
במידה והידיים יבשות נטבול שוב בשמן ושוב נקרוץ מהבצק
נטגן למשך 2 דקות צד אחד להשחמה ואז נהפוך לצד השני ונמשיך לטגן עד להשחמה יפה
להבת הגז תמיד תהיה בינונית - גבוהה ולא נמוכה.
אחרי שהספינג׳ מוכן נעביר מיד לתבנית גדולה עם סוכר
נטבול היטב בסוכר ונעביר למגש או צלחת הגשה.