Go Back
+ servings
ספינג' עם טיפים

ספינג\' עם טיפים

רך ואוורירי בטירוף!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 25 יחידות
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

כמות: 25 יחידות בגודל בינוני.

  • 1 כף שמרים יבשים.
  • 2 כפות סוכר.
  • 330 מ"ל בירה לבנה (כוס ורבע - אפשר גם לוותר ולהכין עם מים.)
  • 2 ביצים גדולות.
  • 2 כפות שמן.
  • 1 קילו קמח.
  • 650 מ"ל מים פושרים (3 ½ כוסות)
  • 1 כפית מלח.
  • 1 פקק ערק - חובה (כף אחת.)

אופן ההכנה

  • נטרוף בקערה גדולה את השמרים היטב עם הבירה והסוכר.
  • נותנים תסיסה של עשר דקות, ואז נוסיף את הביצים והשמן ונטרוף שוב.
  • אחרי זאת נוסיף את הקמח, מלח, ומים, ונתחיל ללוש היטב.
  • נוסיף את הערק ושמים בתנועות מעגליים לבצק דליל מאוד. (אפשר לעבור עם מיקסר מוט לקבלת בצק חלק ללא גושים).
  • נכסה את הקערה בשקית ונתפיח לארבעים דקות. אחרי ההתפחה נלוש שוב בצורת מעגלים ואז שוב נכסה וניתן התפחה של חצי שעה.
  • אחרי זאת, שוב פעם נלוש היטב את הבצק ונניח את הקערה סמוך לאזור הטיגון.
  • בינתיים נחמם סיר שטוח עם ליטר שמן ונכין עוד קערה קטנה עם שמן לטבילת הידיים.
  • כשהשמן חם, נטבול את הידיים בשמן ונקרוץ חתיכת בצק, ליצור טבעת ולהניח בזהירות בסיר
  • לקרוץ עוד חתיכת בצק ולהניח בסיר
  • במידה והידיים יבשות נטבול שוב בשמן ושוב נקרוץ מהבצק
  • נטגן למשך 2 דקות צד אחד להשחמה ואז נהפוך לצד השני ונמשיך לטגן עד להשחמה יפה
  • להבת הגז תמיד תהיה בינונית - גבוהה ולא נמוכה.
  • אחרי שהספינג׳ מוכן נעביר מיד לתבנית גדולה עם סוכר
  • נטבול היטב בסוכר ונעביר למגש או צלחת הגשה.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
  • ספינג׳ יש ללוש ביד ורק ביד! לא במיקסר. תנועת הלישה מאוד שונה ביחס לבצק שמרים, בנוסף צורת הלישה המיוחדת הזאת מכניסה אוויר לבצק וגורמת לתוצר הסופי לצאת עם בועות מושלמות .
  • כמות השמרים תמיד תהיה קטנה ביחס לבצק שמרים. כי זמן ההתפחה ארוך יותר מבצק שמרים רגיל.
  • כמות המים מאוד חשובה להצלחת הספינג׳. זאת אומרת מרקם הבצק בשונה מבצק שמרים רגיל צריך להיות מאוד מאוד דליל ולא סמיך וקשה.
  • ספינג׳ צריך זמן, הרבה זמן! ככל שהבצק יתפח יותר תקבלו את הבועות האוויר המשגעות שיש בספינג׳.
  • חשוב לקרוץ את הבצק לפני הטיגון רק ושוב רק עם ידיים משומנות ולא רטובות במים!
  • המתכון הבסיסי לספינג׳ מגיע עם מים, אבל כשמכינים עם מחצית הנוזלים עם בירה, התוצר באמת יותר מוצלח!
  • עם ביצים בלי ביצים זאת שאלה שחוזרת על עצמה המון. מומלץ להוסיף ביצים לבצק. ביצים זה שומן ושומן תורם לספינג׳ להישאר רך לאורך זמן ולא הופך לגומי.
  • להשתדל לא לשנות את המתכון ולמדוד את הנוזלים רק עם כוס מדידה מיוחד לנוזלים!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.