Go Back
+ servings
עוגת שוקולד פרווה קלה ב 10 דקות!

עוגת שוקולד פרווה עשירה

עוגת שוקולד גם פרווה וגם עשירה ועסיסית, והכי חשוב - 10 דקות ומוכנה!
ציון 4.40 על ידי 66 דירוגים
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 10 minutes
באדיבות: ציפי ששון

ציוד

תבנית 26 לעוגה
2 קערות לתערובות

המצרכים

להכנת העוגה:

  • 2.5 כוסות קמח תופח (או 2.5 כוסות קמח רגיל + 2.5 כפיות אבקת אפייה)
  • 1.5 כוסות סוכר
  • כוס קקאו (לא ממותק)
  • ½ כוס שוקולית
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 ביצים (טרופות)
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)

להכנת הגנאש:

  • 2 חפיסות שוקולד מריר (פרווה)
  • 1 קופסת שמנת צמחית

אופן ההכנה

הכנת העוגה:

  • בקערה הראשונה לערבב את החומרים היבשים ( קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, סוכר וניל וסודה לשתייה)
  • בקערה השנייה לטרוף את החומרים הרטובים (ביצים, שמן, מים ותמצית וניל)
  • לשפוך את קערת הרטובים ליבשים תוך כדי ערבוב עד שהקמח יעלם ולא יותר.
  • ליצוק את בלילת העוגה לתבנית 26 משומנת ולאפות בתנור חם על 160 מעלות כ-45 דקות.

הכנת הגנאש:

  • כשהעוגה מוכנה מתחילים להכין את הגנאש ע"י חימום השמנת במיקרוגל כדקה ואז לשבור את השוקולד לקוביות ולהוסיף לתוך השמנת, נערבב היטב עד לבלילה חלקה וללא גושים
  • ליצוק את הגנאש על גבי העוגה באופן שווה, נעטר בקוקוס ובוטנים חצויים ונניח להתייצבות בטמפרטורת החדר או במקרר

הערות וטיפים

  • ניתן לקשט את העוגה למעלה במה שרוצים ולא רק בדברים הכתובים (לפי בטעם)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.