Go Back
+ servings
מתכון לקרואסונים מעולים

מתכון לקרואסונים מעולים

רכים ואווריריים!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
כמות 25 קרואסונים בערך
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

כוס: חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 900 גרם קמח (קילו פחות כוס וחצי)
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 2 וחצי כוסות מים חמימים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ½ כפות מלח
  • 2 כפות שמן (רק למריחת הבצק לפני ההתפחה)
  • 250 גרם חמאה או מחמאה ממש רכה (100 גרם לתוך הבצק ו- 150 גרם להשאיר למריחה.)

למלית:

  • קוביות שוקולד (כל קרואסון קובייה)

אופן ההכנה

  • נערבב ידנית או במיקסר את כל החומרים,
  • נכין כדור יפה ונמרח אותו ב-2 כפות שמן מכל הצדדים, נכסה ונניח לו להתפחה של שעה.
  • לקמח מעט משטח ולחלק את הבצק ל-3 כדורים
  • על משטח מקומח, נפתח כדור ראשון לעלה בעובי 1 וחצי ס"מ, נמרח חצי מכמות החמאה/ מחמאה (כלומר 75 גרם) על צד אחד. ואז נניח בצד.
  • נפתח כדור שני לעלה באותו עובי, באותו אופן מורחים את החצי הנותר מהחמאה על צד אחד, ואז שמים מעל העלה הראשון (כשחמאה למעלה)
  • פותחים כדור שלישי לעלה באותו עובי, ומכסים מעל לשני העלים האחרים.
  • נהדק טוב את הפינות, נקמח מעט ונהפוך לצד השני, נקמח גם את הצד הקדמי.
  • נרדד עם מערוך לעלה ממש גדול כמה שיותר
  • נחתוך בעזרת גלגלת משולשים (בתחילה חותכים ל- 4 , וכל משולש חותכים ל-5-6 משולשים)
  • בכל משולש נניח קוביית שוקולד ונגלגל עד השפיץ , ככה עד שנסיים את כולם
  • נמרח חלמון של ביצה ושמים לתנור על חום 180 מעלות למשך 25 דקות בערך.
  • איך שהם יוצאים מהתנור, מורחים בדבש

הערות וטיפים

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.