מרפדים בנייר אפייה את התבנית, מסדרים את עוגיות הלוטוס כמו שהם,בלי הרטבה, בשכבה אחת ובצורה צפופה ככל האפשר. במידה ומקבלים רווחים ממלאים בשברי עוגיות עד שכל התבנית מכוסה.
עוברים להכנת הקרם - בקערה שמים את הגבינה, שמנת חמוצה, סוכר, וסוכר וניל ונערבב עם כף עד שלא נרגיש את הסוכר.
בקערת מיקסר נשים 2 שמנת מתוקה, חבילת אינסטנט פודינג וניל צרפתי, וכף גדושה ממרח לוטוס ונקציף לקרם יציב .
נוסיף את קרם הגבינה לקערת המיקסר ונערבב כדקה עד לקבלת מרקם אחיד. במידה ורוצים בהמשך לקשט את העוגה בפרחים, לוקחים כעת מהקרם 3 כפות ושמים בתוך שקית זילוף עם צנטר כוכב (לא חובה)
שופכים את הקרם על גבי הבסיס ומכניסים למקרר למשך 10 דקות
מחממים בקערה למיקרו 3 כפות גדושות ממרח לוטוס למשך 1/2 דקה בערך או עד שהממרח נמס, שופכים מיד על העוגה ומזיזים בעדינות מצד לצד עד שכל העוגה מכוסה, מכניסים למקרר ל- 5 דקות (עד שהציפוי מתקשה מעט זה קורה מהר)
מקשטים את העוגה בפרחים (מזלפים כ-6 פרחים), מחזירים לקירור של 8 שעות לפחות (אם ממהרים, למקפיא לשעתיים ואז למקרר )
לפני ההגשה לשים ביסקוויט של לוטוס על כל פרח בצורה יפה ולהגיש