Go Back
עוגת ביסקוויטים שוקולד וגבינה

עוגת החלומות

עוגת ביסקוויטים שוקולד וגבינה
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית: תבנית פיירקס מרובעת

המצרכים

  • 1.5 שרוול פתי בר שוקולד

נוזל לטבילת הביסקוויט:

  • ¼ כוס מים רותחים
  • 1 כפית אבקת נס קפה גדושה (לערבב היטב להוסיף מים קרים)
  • כוס מים קרים
  • 1 כפית תמצית וניל

לקרם:

  • 1.5 גביע שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 2 סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 1 פודינג וניל
  • 2 מיכלי גבינת שמנת/ 1 גביע נפוליאון + 1 גביע גבינה לבנה 5%

לקרם שוקולד:

  • חצי מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 20 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • נקציף את כל חומרי הקרם חוץ מהגבינה, לקצף יציב ואז נוסיף את הגבינה ולערבל בעדינות דקה
  • נטבול את הביסקוויט לרגע בנוזל הקפה, ונסדר אותם בתבנית (אם צריך אפשר לשבור כדי להתאים לתבנית)
  • שמים חצי מהקרם ואז מוסיפים עוד שכבה של פתיבר. מעליה שמים את החצי השני של הקרם, ושוב פעם שכבה של פתיבר.
  • נכסה בניילון נצמד ונקפיא לשעה.
  • נוציא מהמקפיא ונשפוך מעל הכל את קרם השוקולד
  • להכנת קרם השוקולד: נשים את חצי מיכל השמנת עם השוקולד במיקרו למשך דקה, ואז מוציאים ומערבבים. אחרי זאת נוסיף 20 גרם חמאה ושמים במיקרו עוד חצי דקה. מערבבים לקרם חלק ושופכים על העוגה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.