Go Back
עוגת שכבות אסייתית (

עוגת שכבות אסייתית

בטעמי שוקולד וניל עשירים!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: Lina Gui

ציוד

תבנית 23X23X4

המצרכים

לבלילה הצהובה:

  • מצרכים א:
  • 15 חלמונים
  • 110 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית רום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מצרכים ב: מנפים את כל החומרים למיכל אחד
  • 50 גרם קמח ללא גלוטן
  • 10 גרם קורנפלור
  • 15 גרם אבקת חלב
  • מצרכים ג: להקציף
  • 150 גרם חמאה / מרגרינה
  • 2 כפות חלב מרוכז ממותק

לבלילת השוקולד:

  • מצרכים א:
  • 15 חלמונים
  • 125 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית רום
  • מצרכים ב: מנפים את כל החומרים למיכל אחד
  • 40 גרם קמח ללא גלוטן
  • 10 גרם קורנפלור
  • 10 גרם אבקת חלב
  • 20 גרם אבקת קקאו
  • מצרכים ג:
  • 175 גרם חמאה / מרגרינה
  • 2 כפות חלב מרוכז ממותק
  • ¼ כפית ממרח שוקולד

אופן ההכנה

  • מתחילים בהכנת הבלילה הצהובה - לשים בימקסר או במטרפה את המצרכים ג' עד שמקבלים מרקם חלק ורך. שמים בצד
  • לשים במיקסר או במטרפה את מצרכים א' - החלמונים עם אבקת הסוכר על מהירות בינונית, ומגבירים עד שהסוכר נטמע, לאחר מכן מוסיפים רום, תמצית וניל, ומערבבים על מהירות גבוהה עד שמקבלים תערובת סמיכה ומתרחבת.
  • מוסיפים כעת את כל המצרכים ב' שמנפים אל מיכל מצרכים א' , מערבבים קלות (לא לערבב חזק)
  • שופכים את מצרכי קערה ג' שהוקצפו אל הבלילה, ומערבבים עד איחוד.
  • שופכים לתבנית שמרופדת בנייר אפייה ומשומנת בצדדים. שמים לאפייה על 180 מעלות למשך 10 דקות, ואז מגבירים ל-190 מעלות למשך עוד 10 דקות.
  • מכינים את בלילת השוקולד באותו אופן
  • אחרי אפייה, הופכים אחת העוגות ומורחים מלית מאיזה ממרח שאוהבים: ריבה, שוקולד, אננס..
  • לאחר מכן מדביקים את שתי העוגות ביחד אחת מעל השנייה, חותכים את הצדדים שיהיו שווים, וחותכים פרוסות.

הערות וטיפים

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.