Go Back

קיורטוש כמו בבודפשט

עם סוכר וקינמון!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: מלכי טוב

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כוס חלב

לטבילה:

  • 100 גרם חמאה
  • סוכר עם קינמון או סוכר עם קוקוס
  • סירופ מיד לאחר אפיה :
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס סילאן

אופן ההכנה

  • נכין את הבצק מהחומרים ונשים להתפחה כשעה עד שעה וחצי, עד להכפלת נפח
  • נחלק את הבצק ל-2 , וניצור מלבנים, ואז נחתוך רצועות בין 5-6 ס״מ
  • לאחר מכן נלפף כל רצועה על גליל עטוף בנייר כסף. כמו בתמונה.
  • לאחר שנגלגל את הבצק נמרח בחמאה מומסת, ונטבול בסוכר עם קינמון או בסוכר עם קוקוס
  • שמים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד השחמה קלה
  • אחרי אפייה, את הקיורטושים נניח על גבי רשת מעל הכיור ונשפוך את הסירופ עם כף
  • טעים בלי מלית, אבל אפשר למלא בקצפות ושוקולד ומה שאוהבים בפנים.

הערות וטיפים

קיורטוש כמו בבודפשטקיורטוש כמו בבודפשטקיורטוש כמו בבודפשטקיורטוש כמו בבודפשטקיורטוש כמו בבודפשט
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.