Go Back
+ servings
לחמניות ביתיות

לחמניות עננים ביתיות רכות בטירוף

מתכון לחמניות עננים רכות, טעימות ואווריריות, שקל להכין ושכל הילדים אוהבים!
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
כמות 16 לחמניות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית בינונית לתנור

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית)
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 2 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 1 כף מלח דק

להברשה:

  • 1 חלמון ( גודל: L)
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1 כפית מים
  • שומשום (לפיזור)

אופן ההכנה

  • נשים את הקמח, שמרים, וסוכר בקערה גדולה.
  • נערבב ונוסיף את המים הפושרים תוך כדי לישה במיקסר או ביד, מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך.
  • נוסיף את השמן והמלח ונלוש לעוד עשר דקות. במידה והבצק עדיין יבש, נוסיף מים בטיפות עד שהבצק מוכן. (הבצק מוכן כאשר מקבלים בצק שנדבק לקרקעית אבל מנותק מהדפנות, חלק ואחיד)
  • נשמן בטיפה שמן משטח עבודה ונוציא את הבצק אליו, נלוש מעט בידיים, נכדרר לכדור ונניח בקערה, נכסה בניילון נצמד ונתפיח 45 דקות בלבד.
  • נחלק את הבצק ל-16 כדורים, נכדרר ונכסה אותם במגבת למשך עשר דקות נוספות.
  • נשמן את משטח העבודה ונרדד עם מערוך כל כדור לאורך ונגלגל לרולדה.
  • נניח את הרולדה ל-3 דקות מנוחה בצד ואז בעזרת הידיים ניצור נחש מאורך ונקלע לצורת קשר.
  • נניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (9 לחמניות בתבנית מקסימום), נכסה במגבת לשעה בלבד.
  • נחמם תנור לחום של 190 מעלות - בלי טורבו.
  • נערבב בקערה קטנה חלמון עם סוכר ומים, נבריש כל לחמניה, נפזר שומשום או כל תוספת אחרת שאוהבים (אפשר גם בלי כלום) ונכניס לתנור, מדף שני מלמטה, למשך כ-20 דקות עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.