Go Back
+ servings
עוגת שמרים לשבת

עוגת שמרים לשבת

עם שוקולד עשיר אגוזים!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
כמות 4 עוגות
באדיבות: חווה דר

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קורט מלח
  • ½ כוס שמן
  • 1 ½ - 2 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד
  • ½ כוס קקאו
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כף קינמון
  • ½ מרגרינה מומסת למריחה על העלה הבצק

אופן ההכנה

  • נלוש הכל לבצק רך וחלק ואז שמים להתפחה.
  • אחרי התפחה, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה ומורחים מהמרגרינה המומסת.
  • מפזרים מתערובת המילוי, אפשר גם לקצוץ אגוזים למי שאוהב, ואז מגלגלים לרולדה.
  • לוקחים 2 רולדות, מגלגלים לצורת בורג, ומכניסים בתבנית משומנת
  • מתפיחים לפחות חצי שעה ומורחים ביצה ומעט שומשום
  • שמים לאפייה על 180 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להשחמה יפה.

הערות וטיפים

עוגת שמרים לשבת
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.