Go Back
עוגת גבינה מנומרת - דליה סיני

עוגת גבינה מנומרת

גבוהה ורכה עם נגיעות קקאו!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: דליה סיני

ציוד

תבנית בגודל 22 ס״מ.

המצרכים

  • 8 ביצים
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג צרפתי
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • גרידה מחצי לימון
  • 5 כפות גדושות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שמנת חמוצה 9%
  • 750 גרם גבינת סקי 9%
  • 4 כפות גדושות קורנפלור

לנימור:

  • קקאו בלגי

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים במהירות גבוה עם קורט מלח, ואז מוסיפים חצי כוס סוכר לקצף יציב
  • בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר ושאר החומרים עד לעיסה חלקה
  • מכניסים ב-3 פעמים את קצף החלבונים לקערת החלמונים בעזרת לקקן, לעיסה חלקה
  • נשים את הבלילה בתבנית מתאימה, נחמם את התנור מראש על 170 מעלות - ונשים בתוכו תבנית עם מים חמים
  • לצורת מנומר - ניקח בקערה קטנה כ-9 כפיות מהעיסה וצובעים בעזרת קקאו בלגי בפעמיים - פעם חום כהה ופעם חום בהיר. אחרי זאת נערבב יחד ובעזרת שקית זילוף בעדינות מציירים כתמים ואופים בזהירות
  •  אופים את העוגה בתנור במשך כ-90 דקות (רגיל, לא טורבו) (לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה). לא פותחים את התנור ובסיום האפיה משאירים את העוגה בתנור למשך כשעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.