Go Back
+ servings
עראיס במחבת פסים

עראיס במחבת

עם בשר טחון בתערובת תבלינים מיוחדת וטעימה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
כמות 8 חצאים
זמן הכנה: 7 minutes

ציוד

מחבת פסים או מחבת רגילה
קערה לבשר
תרסיס שמן

המצרכים

  • 4 פיתות (חצויות)
  • 6-7 כפות שמן זית

להכנת מלית הבשר

  • 650 גרם בשר בקר (טחון)
  • 1 כף שומן כבש (קצוץ דק)
  • 1 בצל גדול (קצוץ דק מאוד)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה (קצוצה דק)
  • ½ פלפל ירוק חריף (ללא הגרעינים קצוץ דק -דק אופציה)

תבלינים למלית הבשר

  • 1 כפית מלאה בהרט
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מחוקה מלח דק

אופן ההכנה

הכנת הבשר

  • בקערה להוסיף את כל החומרים למלית הבשר, לערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. ליצור 8 כדורים, ומשהים למנוחה של 20 דקות.

מילוי הפיתות

  • בכל חצי פיתה לשים כדור בשר, למעוך אותו היטב ובעדינות עם הפיתה כך שכל הבשר יהיה בשכבה אחידה.
  • להבריש את הפיתה מבחוץ בשמן זית.

צליה

  • לרסס את מחבת פסים בשמן ולחמם על אש בינונית-נמוכה. ב- 3 דקות הראשונות לצלות את הצד החתוך על הגריל (החלק שיוצא ממנו הבשר). כדי לתת לחום לכנס ישירות לבשר.
  • ואז צולים במשך כ-4 דקות כל צד מהפיתות, עד השחמה קלה עם פסים, חשוב לא לחרוך.
  • להוציא את הפיתות מהמחבת, לחכות לרגע ואז לחתוך את החצאים לרבעים.

הערות וטיפים

  • הגשה: ניתן להגיש עם סלט מרענן ועם טפטוף טחינה או חומוס לפי הטעם.
  • הקפאה: מנסיון, ניתן להקפיא עראיס מוכנים ולחממם במיקרוגל או בטוסטר אובן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.