Go Back
עוגת שמרים נוטלה

עוגת שמרים נוטלה

הצורה מהממת והטעם ממכר!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: סתיו פרגון

ציוד

כוס: כוס חד פעמית לשתייה קרה.

המצרכים

  • 5 כוסות קמח רגיל
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר רגיל (או לפחות 2 סוכר וניל)
  • ½ כוס שמן (או 100 גרם חמאה מומסת)
  • 2 ביצים
  • 1 קורט מלח
  • 1 כוס מים פושרים (לפי הצורך)

מלית:

  • ממרח נוטלה (או כל ממרח אחר שאוהבים)

אופן ההכנה

  • נתחיל בערבוב יחד של הקמח, שמרים, וחצי כוס סוכר, ואז מוסיפים את שאר החומרים. ממשיכים בערבוב ואז שמים להתפחה של לפחות שעה עד שמכפיל את הנפח.
  • מרדדים על משטח מקומח, ומורחים נוטלה (או כל מלית אחרת). מקפלים ועושים צורה.
  • מורחים בביצה ואז שמים להתפחה עוד חצי שעה
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך כ-25 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.