Go Back
עוגת תפוזים קלילה

עוגת תפוזים קלילה

גבוהה, רכה ועסיסית!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: נופר אהרון

ציוד

תבנית: תבנית 26 או סיר פלא (בתמונה)
כוס: מדידה אוניבירסלית

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים (טרי או פריגת)
  • 1 כף קליפת תפוז מגורדת
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • סירופ:
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה

  • מקציפים את הביצים על מהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף נוקשה
  • מקפלים את הקמח בפעמיים שלוש, מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים וקליפה מגורדת
  • מוסיפים תמצית וניל ואבקת אפייה עד לקבלת בלילה אחידה
  • משמנים את התבנית (אם סיר פלא לא משמנים) ויוצקים את הבלילה
  • אופים על חום 180 למשך 40-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש

הערות וטיפים

עוגת תפוזים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.