Go Back
עוגת שוקולד גבוהה ורכה

עוגת שוקולד גבוהה ורכה

במרקם שנמס בפה!
ציון 4.66 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: נופר אהרון

ציוד

כוס: כוס מידה 250 מ"ל
תבנית: סיר פלא או תבנית 26 (בתמונה)

המצרכים

  • 6 ביצים L
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 1 ⅓ כוסות מים חמים
  • 5 כפות קקאו עלית
  • 2 כפות שוקולית
  • 1 כף נס קפה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפייה

לציפוי:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר וניל וכוס סוכר
  • קערה גדולה שמים את החלמונים עם חצי כוס סוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית
  • מוסיפים לחלמונים את הקקאו, שוקולית, נס קפה, מים חמים, ושמן, וטורפים היטב. לאחר מכן מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב.
  • כעת מוסיפים ⅓ מקציפת החלבונים לקערת החלמונים וטורפים עם מטרפה. ואז מוסיפים את כל יתרת החלבונים וטורפים הכל.
  • משמנים מעט את התבנית ויוצקים את הבלילה
  • מחממים תנור על 170 מעלות (לא טורבו, חום עליון תחתון) ואופים למשך 70 דקות.
  • להכנת הציפוי - ממיסים הכל יחד ויוצקים מעל העוגה, אפשר למלא את יתרת השוקולד בחור באמצע.

הערות וטיפים

עוגת שוקולד גבוהה ורכה תבנית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.