Go Back
+ servings
סופגניות ללא ביצים

סופגניות טבעוניות בטעם מושלם

מתכון קל לסופגניות טבעוניות, ללא ביצים. טעימות ומפנקות כמו כל סופגנייה.
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
כמות 12 סופגניות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמית חמה
Advertisements

המצרכים

  • ½3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרית
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מים חמימים
  • ½ כוס שמן
Advertisements

אופן ההכנה

  • בלישה ביד או בקערת מיקסר, שמים את הקמח ומוסיפים לו את השמרים עם רבע כוס סוכר.
  • מערבבים דקה ואז מוסיפים את תמצית הוניל עם כוס מים חמימים וחצי כוס שמן, ומתחילים ללוש.
  • לפי הצורך מוסיפים מים בזילוף טיפה טיפה עד שמקבלים בצק חלק וגמיש וטיפה דביק. בערך 12 דקות לישה.
  • מרימים את הבצק עם יד משומנת ועושים כדור יפה ועגול. שמים בקערה ומכסים. מתפיחים למשך חצי שעה.
  • מכינים 12 ריבועי נייר אפייה ומכינים כדורים מהבצק בגודל ביצה מדיום (60 גרם). מניחים על ריבועי הנייר אפייה.
  • משמנים טיפה מעליהם ומכסים בשקית בצורה רופפת, ואז מניחים לתפיחה של שעה.
  • מחממים שמן בסיר בגובה האצבע ליד הבוהן ( למי שיש מד חום השמן צריך להגיע ל-160 מעלות).
  • כשהוא חם מרימים את נייר האפייה ומניחים בשמן ואז מוציאים את הנייר הוא מתנתק לבד. מטגנים כל צד 2.5 דקות. אם מקבלים צבע מהר מדי להנמיך להבה.
  • מוציאים ומחכים 10 דקות ואז מפזרים אבקת סוכר.
Advertisements

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
  • את המים להוסיף בהדרגה.
  • לראות שהכדורים תפחו ורק אז לטגן.
  • לשחק עם הלהבה לפי מהירות קבלת הצבע.
  • סך הכל המים בערך כוס וחצי פשוט כל קמח סופג אחרת לכן אנחנו מתחילים עם פחות.
  • לא לגעת בבצק, רק עם הנייר חובה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.