Go Back
מתכון קרואסון שוקולד

קרואסון שוקולד ב-2 צבעים

מתכון לקרואסונים מיוחדים ישר מן האגדות, בצק בשני צבעים עם מילוי שוקולד נמס ומפנק במיוחד.
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

כוס חד פעמית חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

למילוי:

  • קוביות שוקולד
  • 2 כפות קקאו

לבצק:

  • ½1 כוסות מים חמימים (להתחיל עם 1 ורבע ולהוסיף לפי הצורך)
  • 1 קילו קמח
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½1 כפות שמרים יבשים

אופן ההכנה

  • מוסיפים את כל המרכיבים ללא סדר מסויים למיקסר ומערבלים למשך 10 דקות עד שמקבלים בצק גמיש כמו פלסטלינה.
  • לוקחים חצי מהבצק וצובעים בשני כפות קקאו.
  • מכסים ומתפיחים שעה, מורידים אוויר על ידי לישה קלה ומתפיחים עוד חצי שעה.
  • לפני שפותחים כל כדור לעלה, יש לקמח מעט את השולחן וגם קצת מעל העלה, לתפיחה טובה יותר.
  • מורחים בביצה ושמים לתנור על 170 מעלות למשך 35-40 דקות.
  • מיד כשהן יוצאות חמות מהתנור, נבריש אותן עם דבש רגיל, או עם סירופ שהכנו מראש

הערות וטיפים

להכנת הצורה אפשר לעקוב אחרי סרטון ההדרכה המצורף.
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.