Go Back
+ servings
סופגניות שוקולד אמסטרדם

סופגניות שוקולד אמסטרדם

סופגניות שוקולד במילוי שוקולד לבן!
עדיין אין דירוגים
כמות 20 סופגניות
באדיבות: עינת בוימן

המצרכים

כמות: 20 סופגניות במשקל 45 גרם

  • פרלין שוקולד לבן 20 גרם בכל סופגנייה
  • 470 גרם קמח לחם
  • 30 גרם קקאו איכותי
  • 1 כף שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים (חצי קובייה)
  • 50 גרם סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 1 כף אלכוהול (רום/ ברנדי/ וודקה/ערק)
  • 50 מל שמן
  • 1 כוס מים (בהדרגה)
  • 1 קורט מלח

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המצרכים יחד ואת המים שמים בהדרגה (לא בטוח שצריך הכל). הבצק צריך להיות רך ונוח לעבודה ולא דביק. לישה כ-12 דקות.
  • נכין פרלינים משוקולד לבן איכותי לא ורד הגליל! אלא נטיפי שוקולד לבן. במתכון משתמשים בקליבו
  • בפשטות ניקח כמה נטיפים של שוקולד ונמעך אותם יחד במשקל של 20 גרם עד שנוצר כדור.
  • נחלק את הבצק ל-20 כדורים שווים.
  • נמעך כל כדור ונניח בתוכו פרלין ואז נסגור ונגלגל היטב שהכדור יהיה סגור כמו שצריך .
  • נניח כל כדור על ריבוע נייר אפייה משומן וקטן
  • נכסה וניתן לכדורים לתפוח כשעה ורבע.
  • נחמם שמן בסיר ל-160 מעלות. מומלץ מד חום .
  • נטגן כל כדור כדקה וחצי מכל צד. שהסופגנייה יוצאת מהשמן ננער אותה ונטבול בתוך קערה עם סוכר נחכה כמה דקות לפני שמתנפלים כי זה רותח!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.