Go Back
עוגת גבינה יפנית עננים (1)

עוגת גבינה יפנית עננים

עוגה גבוהה ורכה כמו ענן!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: Lina Gui ו Michael Lim

ציוד

תבנית 18 או 20

המצרכים

מרכיבים א:

  • 60 גרם חלב
  • 140 גרם גבינת שמנת
  • 40 גרם חמאה לא מלוחה.

מרכיבים ב:

  • 5 חלמונים (ביצה גודל M)
  • 50 גרם קמח רב תכליתי (או קמח רגיל)
  • 15 גרם קורנפלור
  • ½ גרידת לימון (גרידת לימון מגורדת דק, לא חובה)

מרכיבים ג:

  • 5 חלבונים (גודל M)
  • 80 גרם סוכר
  • כפית מלח

אופן ההכנה

מחממים מראש תנור על 150 מעלות

  • מחממים על גז נמוך את מרכיבים א' ומערבבים עד שנמסים והחומרים מתאחדים (לא רותחים). ואז מעבירים לצד בטמפרטורת חדר.
  • מוסיפים את הקמח והקורנפלור לקערת חומרי א' ומקציפים (במקצפת) עד איחוד. ואז מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד איחוד שוב , ואז מעבירים הצידה.
  • בקערת מרכיבים ג' מקציפים את החלבונים ומלח עד לקבלת קצף, ואז מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה בשלושה פעמים בהדרגה.
  • מאחדים את הבלילות בהדרגה בשלושה פעמים. מערבבים עד לאיחוד (לא יותר מדי)
  • מרפדים נייר אפייה על רינג 18. ושופכים את הבלילה לתוך הרינג. יש להשאיר לפחות 1 ס"מ של חלל, לא לשפוך את הכל אם נשאר קצת בצק.
  • שמים לאפייה על שני קווים מעלה ומטה. מנמיכים את התנור ל 130/140 מעלות ושמים את התבנית למשך 20 דקות. לאחר מכן מעלים את החום ל-160/160 למשך 15 דקות. אחרי זאת פותחים את דלת התנור ל-10 שניות ואז סוגרים שוב פעם, ומורידים ל-120/140 מעלות למשך 45-50 דקות , עד שמוכן.
  • אחרי שמסיימים, מכבים את התנור ופותחים את הדלת. מוציאים את נייר האפייה הממולא במים ומשאירים את התבנית עם העוגה פנימה למשך עוד 10 דקות בערך.
  • מוציאים והופכים להגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.