Go Back
+ servings
סופגניות אשל מ-5 מרכיבים

סופגניות אשל מ-5 מרכיבים

בדיוק כמו שזוכרים מהילדות - בצק אוורירי וטעים ומלית מפנקת של ריבה, או איזו מלית שאוהבים.
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
כמות 35 סופגניות קטנות
באדיבות: שגית מלכי

ציוד

סיר לטיגון
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 גביעים אשל / שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • ½2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 2 כפות ברנדי / ערק (לא לוותר)
  • ½ כוס סוכר

שדרוגים מומלצים לסופגניות:

  • 1 גרידת לימון (מחצי לימון)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • נחמם שמן עמוק לטיגון הסופגניות - על השמן להיות חם אבל לא רותח (160-170 מעלות) כדי שהסופגניות לא יישרפו בחוץ.
  • בקערה גדולה נערבב היטב את כל מצרכי הסופגניות, עד שאין גושים. ואז מוסיפים שדרוגים (רק אם רוצים) - גרידת לימון וסוכר וניל.
  • בעזרת כף גלידה או 2 כפות נעביר מבלילת הסופגניות לסיר השמן.
  • נטגן 5-6 סופגניות ביחד (תלוי ברוחב הסיר) עד להשחמה.
  • נוציא לנייר סופג, נצנן מעט ונגיש עם אבקת סוכר, ריבה, שוקולד או כל מה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.