Go Back
+ servings
לחמניות על שיפוד

לחמניות על שיפוד מפתיעות ומרשימות

אווריריות ורכות ובצורה מלהיבה - רק מומלץ להכפיל כמויות כי מתחסל במהירות שיא!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
כמות 10 לחמניות
באדיבות: מאגי אקאד

ציוד

תבנית אפייה בינונית
שיפודים
כוס מדידה אוניברסלית
Advertisements

המצרכים

  • ½2 כוסות קמח
  • ½ כף שמרים יבשים / ⅓ שקית שמרים טריים
  • ¼ כוס שמן
  • ¾ כוס מים חמימים
  • 1 כף סוכר
  • ½ כף מלח
  • 1 ביצה
  • שומשום (לפיזור)
Advertisements

אופן ההכנה

  • שמים במיקסר את את הקמח, שמרים, סוכר, מלח, ואז שאר המצרכים, מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ונלוש כמה דקות עד לקבלת בצק רך וחלק. מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
  • מחלקים את הבצק ל-10 חלקים, כל חלק מרדדים לאליפסה מאורכת ומגלגלים לגליל באורך 30 ס”מ, אחרי שכולם מוכנים מגלגלים עוד קצת ומאריכים את הגליל ל-33 ס”מ.
  • מלפפים את הגליל על השיפוד ומתפיחים כ-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים עם ביצה ומפזרים שומשום, אופים למשך כ-20 דקות או עד שמזהיב.
  • ניתן לשמור בהקפאה!
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.