Go Back
עוגת שוקולד כפיר דהן

עוגת שוקולד נדירה

הכי טעימה שאכלתם!
ציון 4.39 על ידי 83 דירוגים
באדיבות: כפיר דהן

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה קרה
תבנית 24 או כל תבנית בגודל בינוני דומה

המצרכים

  • 5 יחידות ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 3 כפות קקאו
  • 2 כוסות קמח
  • 1.5 כוס מים רותחים

לציפוי גנאש:

  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 2 חפיסות שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • שלב ראשון, נקציף את החלבונים למשך 5 דקות על מהירות גבוהה, ואז מוסיפים לקערה את הסוכר, חלמונים ואת השמן ונקציף שוב את הכל יחדיו.
  • כעת מורידים למהירות נמוכה, ומוסיפים את הסוכר וניל, אבקת האפייה, הקקאו, הקמח, ואת המים.
  • בשלב זה שופכים את הבלילה שנוצרת לתבנית מתאימה ומכניסים לתנור על חום 150 מעלות (אפייה עליונה ותחתונה) למשך כ 45 דקות או עד שקיסם שנועצים באמצע העוגה יוצא נקי.

להכנת הגנאש:

  • נרוקן את השמנת המתוקה בקערה מתאימה למיקרוגל.
  • את השוקולד נקצוץ דק ונוסיף לקערה ביחד עם שתי כפות מים רותחים.
  • נמיס את שניהם יחדיו במיקרוגל למשך כ-40 שניות, נוציא ונערבב.
  • חוזרים על הפעולה שוב למשך כ-40 שניות עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • הגנאש מוכן! נשפוך בעדינות על העוגה מעל ונשים את העוגה במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.