Go Back
עוגת שוקולד בחושה וקלה

עוגת שוקולד בחושה וקלה

עם ציפוי שוקולד מריר מפנק!
ציון 4.20 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: שפרה אזולאי

ציוד

תבנית מלבנית מנייר כסף או תבנית עגולה בקוטר 24
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לקערת היבשים:

  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 4 כפות קקאו

נוזלים:

  • 2 ביצים
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כף תמצית רום
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מים חמימים

לציפוי:

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 230 גרם שוקולד מריר קוביות

אופן ההכנה

  • לקערה נוסיף את כל היבשים, נערבב ידנית ולעשות גומה, ואז מוסיפים אליהן את כל הנזולים חוץ מהמים, מערבבים הכל יחד ובסוף מוסיפים את המים ומערבבים שוב עד לאיחוד הבלילה. (בחישת יתר פוגמת)
  • משמנים במרגרינה את התבנית, ואופים בחום 175 מעלות למשך כ-30 דקות.
  • לציפוי - נחמם במיקרו כוס שמנת מתוקה עד לסף רתיחה, מוציאים ומוסיפים 230 גרם שוקולד מריר בקוביות. ממתינים 2-3 דקות ואז מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ומבריקה.
  • ליצוק על העוגה בעודה חמה, ואז לצנן בחוץ. לאחר הצינון מכניסים את העוגה למקרר עד להתייצבות הקרם.
  • חותכים לריבועים רק אחרי שהקרם התקשה.

הערות וטיפים

עוגת שוקולד בחושה וקלה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.