Go Back
פונדנט שוקולד מעלף

פונדנט שוקולד מעלף

עוגת שוקולד אישית משגעת עם שוקולד חם, נמס וחלומי!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: אורי טרבלסי

המצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר לבן (כמעט כוס)
  • 4 ביצים + 4 חלמונים
  • 150 גרם קמח (כוס וקצת)
  • רבע כוס קקאו (לא חובה אבל מוסיף מאוד)
  • מלח
  • שוקולד לבחירתכם למילוי

אופן ההכנה

  • נמיס את החמאה והשוקולד במיקרו בפולסים של חצי דקה.
  • במיקסר או במטרפה ידנית נקציף את הביצים, החלמונים והסוכר עד שמקבלים תערובת אוורירית בהירה עם בועות (בערך 2 דקות במיקסר על מהירות בינונית-גבוהה)
  • נערבב את החומרים היבשים בקערה (קמח, מלח וקקאו)
  • נערבב את תערובת החמאה והשוקולד עם תערובת הביצים.
  • נקפל לבפנים את החומרים היבשים.
  • נמרח את התבניות בחמאה ונמזוג כ3/4 מהתבנית.
  • נשים קוביות שוקולד שבוחרים במרכז כל תבנית.
  • נאפה על 180 מעלות למשך כ-10 דקות עד שהחלק החיצוני אפוי והפנימי עדיין נוזלי.
  • טיפ קטן - אפשר לנענע את התבנית בעדינות, החלק הפנימי אמור להתנועע מעט.
  • נוציא מהתנור, נהפוך את העוגה לצלחת, נפזר מעט אבקת סוכר וקקאו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.