Go Back
פיתה במחבת

לחם טורקי במחבת בטעם נהדר

מתכון קל ופשוט - מערבבים, מעצבים צורה, דקה במחבת וזהו.
ציון 4.38 על ידי 24 דירוגים
באדיבות: Cookist

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • חלב חמים (150 מ"ל )
  • מים חמים (150 מ"ל )
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • פתיתי פלפל צ'ילי

אופן ההכנה

  • מקציפים את הקמח עם המלח ושמרים, ואז מוסיפים מים חמים וחלב, נלוש קצת עד שהנוזלים נספגים.
  • נוסיף שמן זית ונלוש עד שמקבלים בצק חלק (כ-10 דקות).
  • עושים צורה של כדור מהבצק, ומכסים בשמן, ואז מניחים בצד במקום חמים למשך שעה או עד להכפלת הגודל.
  • כאשר הבצק תפח, נחתוך אותו ל-6 חלקים ונגלגל כל חלק לכדור.
  • נרדד למלבנים ואז נניח על מחבת שחוממה מראש על חום בינוני - גבוה. מטגנים 5-6 דקות (כל צד 2.5-3 דקות). כאשר מסובבים כל לחם שטוח הוא אמור להתייצב בכדי להכין כיס באמצע.
  • נבריש בשמן, ואז נפזר פטרוזיליה ופתיתי צ'ילי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.