Go Back
ספינג' היישר ממרוקו

ספינג\' היישר ממרוקו

מרקם שמתפוצץ בפה!
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: שונטל אשר

ציוד

כוס: כוס חד פעמית חמה

המצרכים

  • 4 כוסות מים חמימים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 קילו קמח (בערך)
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  • בקערה שמים 4 כוסות מים חמימים, כף סוכר, ו2 כפות שמרים יבשים, נערבב היטב ושמים בצד ל-10 דקות.
  • אחרי זאת ניקח קמח מנופה ונתחיל לשים בהדרגה לתוך קערת המים, לערבב ולתפוח על הבצק, ולשים כף מלח, ואז נמשיך לשים קמח עד לקבלת בצק דליל לא קשה.
  • הלישה של הבצק נעשית רק ביד - נלוש רבע שעה ונותנים לבצק לתפוח למשך חצי שעה
  • אחאי זאת שמים שמן ביד ושוב נלוש ולתפוח על הבצק, מכסים ונותנים עוד תפיחה
  • מחממים שמן עמוק בסיר ומוציאים חתיכה - עושים גומה ומניחים בשמן עם ידיים משומנות. לא לגעת בהם עד רואים שלמטה מתקבל צבע חום בהיר, ואז נהפוך שוב עד לקבלת ספינג אמיתי.
  • מוציאים על נייר סופג. אפשר לפזר סוכר מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.