Go Back
סופגניות גאורגיות פונצ’יקי

סופגניות גאורגיות פונצ’יקי

עם קרם וניל חלומי!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: תכלת אזולאי
Advertisements

המצרכים

עיסה להתסיס את השמרים:

  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים

לבצק:

  • 3 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 תמצית וניל / 2 שקיות סוכר וניל
  • מעט גרידת תפוז
  • 1 כף בערך לימון.
  • 150 גרם חמאה רכה מאוד
  • 1 כף ברנדי
  • 4.5 כוסות קמח בערך

לקרם וניל:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • ½ כוס קמח
  • ½ ל יטר חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 6 חלמונים
  • 1 מקל ווניל שלם (לחרוץ להוסיף את התוכן והמקל)
  • גרידת לימון ותפוז ביחד.
Advertisements

אופן ההכנה

  • קודם מכינים ראש עיסה להתסיס את השמרים - מרתיחים את החלב ומשאירים בצד שיתקרר, ואז מערבבים עם שאר החומרים, מכסים ונותנים לשמרים לתסוס במשך 15-20 דקות.
  • מכינים את הבצק - בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, סוכר, וניל, גרידת תפוז, לימון, חמאה, וברנדי. מקציפים לקצך בהיר ותפוח ואז מוסיפים את הראש עיסה שהכנו.
  • מערבלים ומתחילים להוסיף קמח בהדרגה. אחרי זאת מכסים את הבצק ונותנים התפחה של 40 דקות
  • מורידים אוויר וללוש, ואז ליצור 50 כדורים קטנים ומכסים לעוד 20 דקות.
  • בינתיים מכינים את המלית - נרתיח את החלב עם הוניל, גרידת תפוז, ולימון.
  • נכבה ונניח בצד שיתקרר מעט.
  • נקציף 6 חלמונים עם הסוכר, נוסיף קמח וקורנפלור, ואז נערבל היטב שלא יהיה גושים. ליצוק את החלב לבלילה ולערבל
  • נחזיר לבישול על אש קטנה לעוד כמה דקות שהכל מסמיך, תוך כדי ערבוב תמיד שלא יווצרו גושים.
  • מסירים מהאש וממתינים שיתקרר, מכסים ומכניסים למקרר להתייצבות.
  • עם כריות האצבעות נפתח כל כדור בצק, כמו שממלאים קובה, ממלאים בקרם, ואז סוגרים. לדאוג לאטום טוב, שלא יצא הקרם בטיגון.
  • מטגנים, ובסוף מפזרים מעל א.סוכר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.