להכנת המלית - משרים את גרגרי החומוס לילה קודם עד לריכוך.
נסנן ונשטוף. נבשל עד לריכוך ואז נמעך באופן גס ולא משחתי (את מי הבישול של החומוס שומרים להכנת הבצק)
במחבת, נטגן בצל בשמן עד להזהבה, נוסיף תבלינים וחומוס, ונמשיך לערבב כדקה ואז נוריד מהאש. נוסיף חלבון, נערבב ונצנן.
להכנת הבצק - בקערה נערבב את הקמח, סוכר, ושמרים. ואז נוסיף את שאר החומרים וללוש למשך 5 דקות לפחות.
נכסה את הקערה בניילון נצמד ונשים להתפחה כשעה.
נחלק את הבצק ל-20 כדורים וניתן להם לנוח כ-10 דקות.
נרדד כל כדור, ונניח באמצע כף גדושה מהמלית, ואז נסגור היטב שלא ייפתח בזמן הטיגון.
אפשר להניח לכיסונים מעט לתפוח, ואז נקבל בצק רך כמו בתמונה. אם נטגן מיד נקבל בצק יותר קריספי, לכן אם לא רוצים את הגרסה התפוחה והרכבה, מכינים בכל פעם רק את הכמות שנכנסת בסיר/מחבת ומטגנים על מנת למנוע מהבצק לתפוח.
בכל מקרה מקפידים על עטיפה דקה ככל הניתן של הבצק וכמות מלית נדיבה.
נטגן כשתי דקות מכל צד על אש בינונית עד להזהבה.