Go Back
סמבוסק חומוס עיראקי

סמבוסק חומוס עיראקי

מתכון אסלי של סבתא!
ציון 4.49 על ידי 37 דירוגים
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

המצרכים

למלית:

  • 1.5 כוסות חומוס (לאחר השריה במים + כפית סודה לשתייה למשך הלילה)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית שאטה (לקבל תטעם פיקנטי (לא חובה))
  • 2 כפות כמון
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 חלבון ביצה

לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 1 ¼ כוסות מי חומוס (ראה בהמשך)

אופן ההכנה

  • להכנת המלית - משרים את גרגרי החומוס לילה קודם עד לריכוך.
  • נסנן ונשטוף. נבשל עד לריכוך ואז נמעך באופן גס ולא משחתי (את מי הבישול של החומוס שומרים להכנת הבצק)
  • במחבת, נטגן בצל בשמן עד להזהבה, נוסיף תבלינים וחומוס, ונמשיך לערבב כדקה ואז נוריד מהאש. נוסיף חלבון, נערבב ונצנן.
  • להכנת הבצק - בקערה נערבב את הקמח, סוכר, ושמרים. ואז נוסיף את שאר החומרים וללוש למשך 5 דקות לפחות.
  • נכסה את הקערה בניילון נצמד ונשים להתפחה כשעה.
  • נחלק את הבצק ל-20 כדורים וניתן להם לנוח כ-10 דקות.
  • נרדד כל כדור, ונניח באמצע כף גדושה מהמלית, ואז נסגור היטב שלא ייפתח בזמן הטיגון.
  • אפשר להניח לכיסונים מעט לתפוח, ואז נקבל בצק רך כמו בתמונה. אם נטגן מיד נקבל בצק יותר קריספי, לכן אם לא רוצים את הגרסה התפוחה והרכבה, מכינים בכל פעם רק את הכמות שנכנסת בסיר/מחבת ומטגנים על מנת למנוע מהבצק לתפוח.
  • בכל מקרה מקפידים על עטיפה דקה ככל הניתן של הבצק וכמות מלית נדיבה.
  • נטגן כשתי דקות מכל צד על אש בינונית עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.