Go Back
מתכון לחלה עם פסטו

מתכון לחלה עם פסטו

קריספית מבחוץ ורכה מבפנים!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק''ג קמח
  • 2 וחצי כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס שמן רגיל
  • 3 כוסות מים בערך להוסיף בהדרגה

למילוי:

  • 1 צרור בזיליקום טרי רק עלים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 שיני שום

לגבינות:

  • מוצרלה מגורדת
  • גאודה מגורדת
  • גבינה בולגרית מגורדת

אופן ההכנה

  • לשים בקערה את השמרים, סוכר, וכוס מים מהברז, ואז נמתין כעשר דקות. אחרי זאת מוסיפים את שאר המצרכים ולשים לקבלת בצק רך ונעים.
  • נכבה ונתפיח לחצי שעה בערך ואז לשים ושוב להתפחה.
  • מחלקים ל-8 כדורים ומקמחים, ואז נותנים התפחה של כמה דקות.
  • בינתיים מכינים את הפסטו - מכניסים למעבד מזון וטוחנים.
  • מרדדים כל כדור למלבן ומורחים פסטו ומפזרים מעל מוצרלה וגאודה, ואז מגלגלים לרולדה.
  • מניחים במגש על נייר אפיה ומכניסים למקפיא ל-20 דקות
  • מוציאים וחותכים על רולדה באמצע ועושים צמה, מורחים מעל עוד קצת פסטו ומפזרים בולגרית, ואז מתפיחים לעוד 20 דקות
  • נחמם תנור על 200 מעלות ונאפה עד לקבלת צבע חום, בערך חצי שעה.

הערות וטיפים

מתכון לחלה עם פסטו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.