Go Back
עוגת אלפחורס מוס

עוגת אלפחורס מוס

עוגת שכבות משגעת!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: סילבי אילוז

ציוד

תבנית 26

המצרכים

לתחתית:

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה L
  • 2 חלמונים
  • 1 ½ כוסות קורנפלור
  • ½ כוס קמח
  • ½ כף אבקת אפייה (5 גרם)

לציפוי התחתית:

  • ½ צנצנת ריבת חלב (165 גרם)
  • 2 כפות קוקוס

למוס שוקולד לבן וקוקוס:

  • ¼ כוס חלב (60 מ"ל)
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 3 מיכלים שמנת מתוקה (750 מ"ל סה"כ)
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
  • 1 חבילת פודינג וניל
  • 1 כוס קוקוס

לציפוי וקישוט:

  • ½ צנצנת ריבת חלב
  • 2 כפות חלב
  • 1 כוס קוקוס

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש על 160
  • מתחילים בתחתית - לשים את כל מרכיבי הבצק עד שנוצר בצק אחיד. משמנים תבנית ומהדקים את הבצק ואז אופים עד הזהבה.
  • מצפים את התחתית - מורחים חצי צנצנת ריבת חלב על תחתית הבצק החמה, מפזרים גם 2 כפות קוקוס ומניחים לצינון
  • עוברים למוס שוקולד - ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם רבע כוס חלב ומערבבים ומצננים.
  • אחרי זאת מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב, ופודינג. מוסיפים את הקוקוס, ואז השוקולד לבן, ומקציפים עוד כמה שניות
  • משטחים את המוס על התחתית ומכניסים ללילה במקרר
  • נעבור לציפוי ולקישוט - מחממים במיקרו חצי צנצנת ריבת חלב עם שתי כפות חלב. נותנים לזה להתקרר מעט ואז שופכים בעדינות על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.