Go Back
+ servings
סופגניות מתכון

סופגניות גאורגיות מושלמות

אין כמו סופגנייה מפנקת אחרי הארוחה להרים את החגיגה ולהלביש חיוך לכולם על הפנים.
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
כמות 20 יחידות
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

מחבת לטיגון בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 ביצה (L)
  • 4 כפות שמן קנולה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כף וודקה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • ¼1 מים פושרים

לקרם החלב:

  • ⅔1 כוסות חלב
  • 2 חלמונים (L)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 כפות קמח
  • חמאה (40 גרם )

לבזיקה:

  • כוס סוכר דק

אופן ההכנה

הכנת הקרם:

  • נערבב יחד בקערה את החלמונים, סוכר, סוכר וניל וקמח.
  • נחמם החלב בקלחת וכשמגיע רתיחה נוסיף כחצי כוס ממנו בהדרגה לקערה עם החלמונים. לאחר מכן נערבב ונחזיר הכל לקלחת.
  • נערבב על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה,ואז נוריד מהאש, נוסיף חמאה ונערבב עד הטמעה. נצנן ונעביר למקרר עד סיום תפיחת הבצק.

הכנת הבצק:

  • ללוש את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים נוסיף בהדרגה ואת המלח וגרידת הלימון נוסיף לקראת הסוף).
  • נכסה ונתפיח כשעה. ואז נוריד את האוויר מהבצק שתפח, ונתפיח שוב כחצי שעה.
  • נוריד את הבצק על משטח מעט מקומח ונרדד לעלה בעובי כ-2 ס"מ. ואז קורצים עיגולים (את השאריות אוספים לכדורים) ונשטח קלות ונניח בערך כפית גדושה מהמלית.
  • נסגור למעין צורת פרח, ונכסה ונשהה כ-10 דקות.
  • בעזרת אצבעות הידיים לוחצים על הסגירה של הבצק ונשטח בעדינות לצורת פיתה. נהפוך (שהסגירה תהיה כלפי מטה), ונשהה שוב כ-10 דקות.
  • שמים לטיגון (מתחילים עם הצד של הסגירה) עד הזהבה משני הצדדים.
  • מיד כשמוציאים מהשמן, נניח על נייר סופג, בוזקים סוכר ונהנים.

הערות וטיפים

 
  • יש לטגן את הסופגניות האלה במחבת בינונית עם כשתי כוסות שמן (טיגון חצי עמוק).
  • לשמור על אש בינונית במהלך הטיגון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.