Go Back
מתכון לפיצה 2 3

מתכון לפיצה ביתית מנצחת

מבצק מושלם ורוטב מטריף!
ציון 4.68 על ידי 25 דירוגים
באדיבות: נטע מולה סופר

המצרכים

כמות: 2 פיצות עגולות

  • 500 גרם קמח
  • 2 כפיות של שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 3-4 כפיות שמן זית איכותי
  • 1 ⅓ כוס מים פושרים
  • לרוטב הסודי בניחוח ישראלי מיוחד:
  • מעט שמן זית
  • 3 עגבניות קלופות קצוצות
  • 2 שיני שום כתושות
  • בזיליקום קצוץ דק
  • 1/2 כפית סוכר
  • מעט מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו יבש

לגבינות:

  • 300 גרם גבינה מגורדת
  • 4 פרוסות מוצרלה

תוספות:

  • פטריות
  • זיתים
  • תירס
  • בולגרית
  • כל מה שאוהבים

אופן ההכנה

  • נערבב את הקמח עם השמרים והסוכר וניצור גומה, נשפוך לתוכה את המים עם השמן והמלח ונתחיל ללוש (עם שיר איטלקי ברקע לסבלנות!). מוסיפים בהדרגה את ה 1/3 כוס מים הנוספת עד שמקבלים בצק רך וגמיש.
  • ליצור מהבצק כדור, נקמח קלות ונחזיר לקערה, ואז נעטוף ונמתין כ1/2 שעה עד להתפחה.
  • אחרי זאת, על משטח מקומח או נייר אפייה, נפרוס את הבצק ונרדד אותו לצורת עיגול דק (לא עבה מדי) ונעביר למגש, לוחצים את הבצק בדפנות ממש ונשטח אותו היטב.
  • להכנת הרוטב: נערבב את השמן זית, עגבניות, והשום למשך כמה דקות, ותוך ערבוב נוסיף את הבזיליקום ושאר התבלינים עם הרסק. ואז נסיר מהאש.
  • הלבשת הפיצה: נבריש את קצוות הבצק בשמן זית, ונמרח מהרוטב בנדיבות. נפזר ביד מיומנת את הגבינה, פרוסות מוצרלה, ותוספות, ואז נכניס לתנור שחומם מראש לאפייה של 220 מעלות למשך כ-12 דקות עד להזהבה של הבצק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.