נערבב את הקמח עם השמרים והסוכר וניצור גומה, נשפוך לתוכה את המים עם השמן והמלח ונתחיל ללוש (עם שיר איטלקי ברקע לסבלנות!). מוסיפים בהדרגה את ה 1/3 כוס מים הנוספת עד שמקבלים בצק רך וגמיש.
ליצור מהבצק כדור, נקמח קלות ונחזיר לקערה, ואז נעטוף ונמתין כ1/2 שעה עד להתפחה.
אחרי זאת, על משטח מקומח או נייר אפייה, נפרוס את הבצק ונרדד אותו לצורת עיגול דק (לא עבה מדי) ונעביר למגש, לוחצים את הבצק בדפנות ממש ונשטח אותו היטב.
להכנת הרוטב: נערבב את השמן זית, עגבניות, והשום למשך כמה דקות, ותוך ערבוב נוסיף את הבזיליקום ושאר התבלינים עם הרסק. ואז נסיר מהאש.
הלבשת הפיצה: נבריש את קצוות הבצק בשמן זית, ונמרח מהרוטב בנדיבות. נפזר ביד מיומנת את הגבינה, פרוסות מוצרלה, ותוספות, ואז נכניס לתנור שחומם מראש לאפייה של 220 מעלות למשך כ-12 דקות עד להזהבה של הבצק.