Go Back
עוגת גבינה טעימה לשבת

עוגת גבינה טעימה לשבת

רכה ואוורירית בציפוי מפנק!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: נעמי שושן

ציוד

תבנית: רינג 24

המצרכים

  • קילו גבינה לבנה 5% או 9%.
  • גביע שמנת חמוצה
  • 5 ביצים XL או 6 L
  • 1 כוס סוכר
  • 5 כפות פודינג וניל
  • 4 כפות קורנפלור.

לקצפת מעל:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כף פודינג וניל
  • 1 כף אבקת סוכר
  • ריבת חלב לקישוט (אפשרי)

אופן ההכנה

  • לוקחים 2 קערות, ומפרידים את הביצים. את 5 החלבונים מקציפים עם כוס סוכר, כאשר את ההקצפה אנחנו מתחילים ללא הסוכר, חצי דקה בלי הסוכר, ואחר כך מוסיפים את הסוכר. ההוספה נעשית בהדרגה של 3 שניות.
  • בסיום הסוכר מחכים עד שמקבלים קצף יציב, צריך לזכור שזה לא מרנג אז אין צורך להקציף את החלבונים לקצף נוקשה, מקציפים עד שמקבלים קצף לבן ויפה.
  • אחרי זאת עוברים לקערה השנייה, ובה מוסיפים את 5 החלמונים, קילו גבינה, ואת השמנת חמוצה (אם יש נוזלים לסנן את זה כי בעוגה אין לנו קמח לספיגת נוזלים). אפשר להניח את כל הגבינות עם השמנת על מסננת חצי שעה לפני ההכנה שיצאו הנוזלים.
  • מערבבים היטב את הגבינות והחלמונים ואז מוסיפים 5 כפות פודינג וניל,ו-4 כפות גדושות קורנפלור. ואז מערבבים טוב טוב עד שלא נשאר גושים.
  • מקפלים את הקערה השנייה לקערה הראשונה ומערבבים עד שמקבלים תערובת חלקה ויפה.
  • מכוונים רינג ל-24 ושמים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ומשמנים את התחתית והצדדים מבפנים, ומצמידים שקף מנייר פרגמנט או נייר אפייה על הדפנות של הרינג.
  • שופכים את התערובת ומשטחים בעזרת מרית.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות, כאשר בתוך התנור בתחתית התנור שמים סיר קטן עם מים רותחים. אופים במצב טורבו - עשר דקות ראשונות ב-180 מעלות. ואחרי עשר דקות אני מורידים ל-150 מעלות למשך 50 דקות נוספות. אחרי אפייה לא פותחים את התנור למשך שעה לפחות.
  • אפשר לצפות עם קצפת ולזלף ריבת חלב, פשוט מקציפים את החומרים ומזלפים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.