Go Back
סופגניות מהירות ללא שמרים

סופגניות מהירות ללא שמרים

קטנטנות וטעימות על בסיס לבן אשל, טיגון קל ורק נותר לחשוב איזה מילוי אוהבים
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

מידת כוס: 250 מ"ל
סיר קטן לטיגון

המצרכים

  • 2 ביצים
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 4 כפות סוכר
  • 2 גביעי אשל (400 מ"ל)
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הביצים, סוכר וניל, סוכר, ואשל, ומערבבים היטב.
  • מנפים לתוך העיסה את הקמח ומוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים עם מטרפה ידנית ומניחים בצד ל-20 דקות.
  • לוקחים סיר קטן ומחממים שמן, כשהשמן חם מורידים את החום לחום נמוך (מאוד חשוב אחרת הן לא מוכנות מבפנים).
  • לוקחים כף גלידה (או משהו דומה) משמנים (רק בפעם הראשונה) ולוקחים מהעיסה כף גדושה ועם האצבע מחליקים לשמן. ממש מעגלים תוך כדי. הן מקבלות צבע מהר מאור אז להפוך מדי פעם.
  • מניחים על נייר סופג ואז מגלגלים בסוכר.
  • אפשר גם למלא או לצפות בשוקולד, איך שאוהבים.

הערות וטיפים

  • חשוב מאוד שהשמן אחרי שהתחמם מאוד להוריד לטמפרטורה נמוכה . לחכות עד שהחום יתייצב ואז להתחיל.
  • את כף הגלידה משמנים רק בפעם הראשונה.
  • למי שאין כף גלידה אפשר עם כף.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.