Go Back

ספינגניה (סופגנייה וספינג\')

הלהיט החדש של חנוכה!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ציוד

כוס: כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קג קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 2 כפות פודניג וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 וחצי כוסות מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן קנולה

לציפוי:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כפית קינמון

לטיגון :

  • 1 ל יטר שמן קנולה

מוצרי עזר להכנה :

  • נייר אפיה חתוך לקוביות גדולות
  • 1 קערית מרק
  • 1 כוס זכוכית של קפה

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, סוכר, סוכר וניל, אינסטנט פודינג, אבקת אפיה, ושמרים, ונערבב היטב. לאחר מכן מוסיפים מים 2 כוסות לאט לאט ואת הביצים, שמן, מלח, ואת יתרת המים.
  • נותנים למיקסר ללוש כ-8 דקות ומכסים ונותנים למנוחה של 45 דקות. אחרי זאת שוב ללוש רק כדי להוריד את האוויר, ומכסים שוב ונותנים לבצק לתפוח שוב כ-35 דקות .
  • לאחר מכן נחלק את הבצק ל-10 חלקים, וכל חלק מרדדים לריבוע עבה מעט, קורצים בעזרת קערית מרק עיגול, ובתוכו לקרוץ עוד עיגול עם כוס של קפה.
  • מניחים על נייר אפייה ומכסים בשקית או מגבת מטבח, ונותנים לסופגניה לתפוח (בערך 30 דקות)
  • מחממים ליטר שמן ומטגנים. מעבירים למסננת ובעוד שהספינגיה חמה , טובלים בצלחת שיש בה סוכר, סוכר וניל וקינמון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.