Go Back
בסבוסה סולת אוורירית

בסבוסה סולת אוורירית

רכה, מענגת ופשוטה להכין!
ציון 4.39 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

כוס: כוס חד פעמי חם
תבנית: תבנית תנור (תבנית מלבנית 30x20 ס"מ).

המצרכים

  • 5 ביצים מופרדות L
  • ¾ כוס סוכר (134 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
  • ¾ כוס שמן קנולה (180 מ"ל)
  • 1 ¼ כוסות סולת חיטה (178 גרם)
  • ½ כוס קוקוס טחון (38 גרם)
  • ½ כוס קמח לבן (78 גרם)
  • שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כוס שקדים מולבנים שלמים (73 גרם)

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס מים (240 מ"ל)
  • 1 ¼ כוסות סוכר (224 גרם)

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים, ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר את החלבונים עם הסוכר למשך 5 דקות בדיוק.
  • לאחר מכן מנמיכים למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את החלמונים (אחד אחד).
  • מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן עד לאיחוד. ואז מוסיפים את הסולת, קוקוס, קמח, ואבקת האפייה.
  • נותנים עוד הקצפה קצרה עד לאיחוד חומרים ועוצרים.
  • שופכים את התערובת אל תוך תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.
  • שמים לאפייה בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות. לאחר 5 דקות של אפייה מוציאים את העוגה, ומסדרים יפה את השקדים ואז מחזירים להמשך אפייה.
  • להכנת הסירופ - מביאים את מצרכי הסירופ לרתיחה ומבשלים עוד 7 דקות. מכבים ומצננים כחצי שעה עד לטמפרטורת החדר. כדאי דווקא להתחיל מהכנת הסירופ ולחסוך זמן המתנה.
  • מוזגים את סירופ הסוכר מעל העוגה כשהיא חמה והסירופ הצטנן לטמפרטורת החדר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.