Go Back
עוגיות יו יו רכות וטעימות

עוגיות יו יו רכות וטעימות

לא מעבירים אירוע משמח בלי עוגיות מפנקות אלה כקינוח קליל שיעשה לכולם חגיגה בפה!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

המצרכים

לסירופ דבש:

  • 1 קילו סוכר
  • 3 כוסות מים
  • 2 פרוסות תפוז / לימון
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • מיץ לימון (מעט)
  • 1 כפית דבש

לבצק:

  • 4 ביצים (L)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • מלח (קורט )
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 6 כוסות קמח
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז / לימון
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

סירופ:

  • מבשלים את כל חומרי הסירופ חוץ מהלימון ודבש על הגז בערך חצי שעה עד שמתקבל דבש לא סמיך מדי, בסוף הבישול מוסיפים את הלימון והדבש.

בצק:

  • מקציפים ביצים עם סוכר לקבלת קצף תפוח ואז מוסיפים שמן וממשיכים להקציף.
  • מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים עד לקבלת בצק מעט דביק. לא לערבב יותר מדי.
  • מכסים ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  • אחרי זאת מוציאים ומחלקים לכמה כדורים, מניחים על נייר אפייה מקומח מעט ומרדדים עם נייר אפייה מעל לעובי לא דק מדי. קורצים עיגולים, אפשר עם כוס ובאמצע חור.
  • מחממים שמן בגובה חצי הסיר ומטגנים על אש בינונית.
  • מקררים את היויו, בינתיים מחממים את הסירופ וטובלים אתם מעט. מניחים בקערה ומפזרים קוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.